چرا باید ژورنال عشق به خود را بخوانیم و تمریناتش را انجام بدهیم؟
«تو کافی نیستی.»
این صدا آشنا به نظر میرسد درسته؟ شاید اغلب ما در کودکی یا نوجوانی چیزی شبیه آن را شنیده باشیم.
یا شاید همین الآن به خودمان چیزی شبیه به آن را میگوییم. مسئله این است که این فقط یک داستان است. ممکن است درست و واقعی به نظر برسد، اما اینطور نیست.
شاید زمان آن رسیده باشد که داستان خودمان را درک و بازنویسی کنیم و این ژورنال که پشتوانه علمی دارد قدم به قدم به ما نشان میدهد که چطور انجامش بدهیم.
با این ژورنال، ما شروع به انتخاب چیز متفاوتی میکنیم، انتخابِ داستانِ «کافی بودن»؛ درست همانگونه که هستیم.
با دنبال کردن این روش ژورنال نویسی به تدریج متوجه میشویم که چطور داستانهایمان، بیشتر از آنچه تصور میکنیم، بر ما و زندگیمان تأثیر میگذارند و در ادامه، ما را در قالببندی مجدد داستانهایمان راهنمایی میکند تا بتوانیم به یاد بیاوریم، همانگونه که هستیم کافی هستیم و از ما دعوت میکند تا در سفری دگرگون کننده به سوی شفا و بهبود با آن همراه شویم.
ژورنال عشق به خود، به ما یادآوری میکند که نویسنده داستانهای خودمان هستیم و هر چه زودتر تصمیم بگیریم داستانی بنویسیم که به واقعیت نزدیکتر باشد، زودتر میتوانیم زندگی کاملتر و معنادارتری داشته باشیم.
این ژورنال مرحله به مرحله و به تدریج ما را به سمتی هدایت میکند که بتوانیم داستانِ واقعی خودمان را کشف کنیم و در برابر خودمان، دیگران و دنیا با چهره واقعی خودمان ظاهر و دیده شویم.
چرا ژورنال نویسی؟
چه لزومی دارد از ژورنال راهنما استفاده کنیم؟
نوشتن (و به طور خاص ژورنال راهنما)، یک ابزار ساده و قدرتمند برای مراقبت از خود است که به سادگی در دسترس همه ماست و باعث کاهش استرس، رشد شخصی و صلح و آرامش درونی میشود؛ ولی سادگی نشان دهنده سطحی و آسان بودن نیست.
اگر برای نوشتن، روش مناسبی را انتخاب نکنیم و بدون داشتن راهنما در این مسیر قدم بگذاریم، نه تنها نمیتوانیم از آن به عنوان راهکاری مؤثر برای رسیدن به هدفِ مطلوبِ خودمان بهره ببریم؛ بلکه در نهایت، امکان دارد چیزی جز سرخوردگی و سرگردانی نصیب ما نشود و بر این اساس، تصمیماتی بگیریم که برای خودمان و دیگران آسیبرسان باشد.
موضوع مطرح شده در ژورنال
بخشهای کوتاهی از ژورنال الکترونیکی عشق به خود
برای آشنایی بیشتر با نکات مطرح شده در ژورنال الکترونیکی عشق به خود میتوانید نسخه نمونه این ژورنال را دانلود و مطالعه کنید.
درباره لیسا اولیورا و شهلا اسماعیلی
لیسا اولیورا
او دارای مدرک کارشناسی ارشد در روانشناسی مشاوره و یک درمانگر است و در مورد پذیرش رادیکال، شفقت به خود، یکپارچه سازی داستانهای خودمان و در آغوش گرفتن انسانیتِ کامل خودمان مینویسد. لیسا رسالت خودش را این میداند که دیگران را راهنمایی کند تا بتوانند کافی بودن خودشان را همیشه به یاد داشته باشند، به هر آنچه هستند احترام بگذارند و داستانهای درونی خودشان را بازپس بگیرند تا زندگی کاملتر و معنادارتری داشته باشند. (این ژورنال بر مبنای کتابی از لیسا اولیورا نوشته شده است.)
شهلا اسماعیلی
او نویسنده، مترجم و طراح ژورنالهای راهنما در زمینهٔ تغییر و خودشکوفایی است. شهلا معتقد است شناخت و دوست داشتن خودمان ساده به نظر میرسد اما اصلاً کار آسانی نیست و به یک عمر تمرین اصولی و علمی و تلاش مداوم نیاز دارد.
او امیدور است بتواند دردهای خودش را به چیزی مفیدتر تبدیل کند و حامی دیگران باشد تا آنها نیز به توانمندی کافی برای انجام این کار دست پیدا کنند.
شهلا از بیست و هشت سالگی سفر خطرناک و ماجراجویانه به درونِ خودش را شروع کرده و همچنان به سفر خودش ادامه میدهد و حالا برای کسانی که میخواهند سفر به درون خودشان را شروع کنند ژورنالهای راهنما مینویسد و طراحی میکند؛ ژورنالهایی که پشتوانه علمی داشته باشند و از همه مهمتر، شدنی باشند.